שמור תמונה

סרטן הנהרות מיסיסיפי

סרטן הנהרות CRAWFISH

בפארק הקרוואנים Askew's Landing Campground בעיירה Edwards שבמדינת מיסיסיפי חווינו טקס גסטרונומי של הדרומיים המקומיים. בישול סרטן הנהרות.

טקס של בישול סרטן הנהרות יחד עם תפוחי אדמה תירס ונקניקי צבי.

למי שרחמיו נכמרים על הג'וקים האלה, מוטב שלא ימשיך בקריאת הכתבה.

הסרטנים הללו (במשקל של כ-15 ק"ג) הגיעו חיים בשק ונשפכו למיכל גדול שמולא במים חיים.

התהליך הוא כזה: נותנים להם להיות במים הצלולים והיצורים הקטנים הללו מתחילים להתנקות מהבוץ שלהם. כעבור 10 דקות מחליפים את המים וכך גם פעם שלישית ואז...... שופכים עליהם מלח כדי שיקבלו בחילה (גם אני קיבלתי) ויקיאו את נשמותיהם.

במקביל, שני סירים ענקיים רותחים מתחת לשני כלבי גז. באחד ייכנסו האומללים הללו ובשני יכנסו תפו"א, תירס ונקניק צבי.

לסירים הוכנסו תבלינים ולימונים ומיץ לימונים וק"ג של חמאה. לפני שהכניסו אותם לסיר הרותח, שלפו את המתים בינהם החוצה כי "לא יודעים מתי הם מתו". כיצד ניתן לאתר אותם? זנבם ישר. אלו החיים, זנבם מקופל. גם לאחר הבישול הם מכופפים.

הבישול אורך כ-5 דקות (של הסרטנים). מייד כשסוגרים את הגז, זורקים לתוך הסיר חבילות קרח כדי לעצור בבת אחת את הבישול.

לוקחים את כל המזון ושמים על שולחן עמידה מיוחד שבמרכזו חור אשפה שמתחתה חבית.

כל המוזמנים עומדים מסביב ומתחילים במלאכה. הסרטן נקרע בידינו לשני חלקים: הראש מוסר בקליק והמהדרים נותנים לראש מציצה וזורקים. את הזנב, כמו השרימפס המצוי, מחזיקים בשתי ידיים, מסירים את הקשקש הראשון שהכי קרוב לראש הכרות, לוחצים על הקשקש האחרון בקצה הזנב והתוכן הלבן והטעים יוצא ישר ליד או לפה.

טקס יפה ומעניין, קצת אכזרי לטעמי, אבל טעים לחך.

להלן חלק מתמונות החגיגה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות.תגובה חדשה
הגב
נכתב ע"י דני אורן ב 06/02/2017 19:13
>> תהליך פשוט ,מענין ,צבעוני ובטח טעים. תבלו כאילו אין מחר....